Грижа за ноктите – как да си направим маникюр в домашни условия

Image: © Zoja / Fotolia

Image: © Zoja / Fotolia

Маникюрът е особено важна процедура, която много жени вършат, за да направят ръцете си красиви и да придадат завършеност на визията си. Но маникюрът е необходим не само с естетически, но и с хигиенни цели.

За маникюра в домашни условия са необходими:

-лакочистител, за снемане на лака;

-четка за нокти;

-тампони;

-тънка дървена палка;

-вана с топла вода и прибавени растителни масла;

-специален крем за нокти;

-крем или лосион при премахване на кожичките;

-крем за ръце;

Мека кърпа.

Как правилно да си направим маникюр у дома? Разбира се, най-напред ръцете старателно се измиват и ноктите се почистват с четчица. Това става след свалянето на лака с тампони, които е добре да са от памук, а не от синтетична вата. Препоръчително е лакочистителят да съдържа масла, за да се избегне изсушаването на ноктите. След това им се придава желаната форма. Дългите нокти лесно се чупят, но ако решите да сте с такива, то те трябва винаги да бъдат чисти и добре поддържани.

Ако скъсявате ноктите, изпилете останалите остри краища. Не е препоръчително да се използват метални пили. Снабдете се със съвременни деликатни и щадящи пили. Ноктите на двете ръце трябва да бъдат с еднаква дължина.

Красивата форма на ноктите е понятие твърде относително и субективно. Тя трябва да се избира според дължината на пръстите, според личните предпочитания, според избрания стил.

След това втрийте специален овлажняващ крем в кожичките в основата на ноктите. След изрязването им, обтрийте с лосион и почистете остатъците с дървена палка. След това със специална дървена лопатка притеснете кожичките към основата и втрийте подхранващ крем. Ако ноктите имат неравности, полирайте ги. Може да си набавите специален за целта гел или масло, които се нанасят на нокътя преди полиране. Ефектът ще е значително по –добър.

Цялата тази процедура е добре да се прави през 7, до 10 дни.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply