Глобални модни тенденции при дънките за есента и зимата на 2014-2015 година

Image: © paffy / Fotolia

Image: © paffy / Fotolia

Едва ли сред съвременните жени има такива, които никога не са носили дънки. Те са любими, удобни и предпочитани не само за ежедневието, но и като част от деловия образ. А редица актуални модели, благодарение на сложните цветови решения, оригиналната текстура или украшения, се вписват леко дори във вечерния образ.

Модните дънки за есента и зимата на 2014-2015 са потвърждение за това. Глобалните модни тенденции на настъпващия есенно-зимен сезон се отразяват и на тях. На първо място това касае кройката им. Тесни, силно обтегнати, понякога дори напомнящи клинове, без джобове, от еластична материя или джинсова тъкан с добавени метализирани елементи – модели, все на върха.

Всевъзможни геометрични елементи от кожа , контрастна тъкан, в това число и деним с друг оттенък, помагат силуетът да варира и да намира нови оригинални и стилни съчетания. Интересен вариант са двулицевите модели, при които предната и задната част са от тъкани с различни оттенъци.Например отпред е класическият, леко протрит деним, а отзад – черно. Въобще, протритите дънки, моделите с парен ефект, продрани, с всевъзможни апликации и бродерии, масово присъстват в новите колекции на водещи дизайнери.

Много метални елементи украсяват и авангардните, и класическите модели. Стремежът да се разнообразят стандартните дънки ражда смели идеи. Такива са и моделите с рисунки, имитиращи камуфлаж, стилизирани животни, скъпоценни камъни. Чудесно изглеждат и вариантите от тъкани с ярки фантастично-растителни орнаменти.

Традиционните модели също са представени в широк спектър. Наситено синьо, ултрамарин, сиво, черно, синьо, бяло, както и неочакваните за дънките пастелни тонове на хвойна.

Основната тенденция е игра с дължината на дънките , на която моделиерите отделят специално внимание. Модели, едва покриващи глезена се сменят от дълги, скриващи даже обувките на висок ток.

Други модни акценти са дънките бойфренд и моделите с обърнати леко или повече маншети – интересна тенденция за идващия сезон. Предлагат се и интересни модели с висока талия.

При цялото това многообразие с лекота ще намерите модни дънки и за себе си.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply