Дънките  –  предпочитана  дреха  и  през  есента

Image: © Andrey Kiselev / Fotolia

Image: © Andrey Kiselev / Fotolia

Появили се като служебна униформа на американските шофьори и работници, дънките бързо навлизат в света на модата, превръщайки се в образец на практичност и показател за добър вкус. Днес присъстват във всеки дамски и мъжки гардероб. Красиви и стилни, елегантни и едновременно с това леко небрежни, за есента и зимата на 2013-2014 те, безусловно, се явяват елемент от облеклото, който обединява градове и държави, различни времена и поколения. И сега, поддавайки се на тяхното очарование, ще поговорим за това, какво е модното и новото при тях.

Не е нужно да сме експерти, за да се ориентираме сред многообразието от  дънки, предлагани на пазара.Водещите марки остават верни на своя стил, като се стараят често да придадат на моделите си класически черти и същевременно не забравят да подчертаят актуалните тенденции – комбинация, която се ползва с успех. Съчетавайки в себе си естетика и практичност, дънките си остават предпочитани за различни случаи, обстановки и ситуации. Черпейки вдъхновение от градския начин на живот, дизайнерите и сега внасят новости в моделите си, правейки ги подходящи както за маратонки и балетки, така и за обувки и ботуши. За есента и зимата на тази година са популярни дънките с леко завишена талия, свободни или стеснени надолу – въпрос на собствен избор съобразно фигурата. За стройния силует се предлагат множество силно обтегнати скъсени модели, които могат да се носят както с ежедневни, така и със стилни високи обувки. Като цяло се налагат по-едрите елементи върху дънките.

По-трудно е да се определят модните цветове и нюанси. В едни колекции се предпочитат тъмните тонове, а в други – по-ярките. Но фаворит си остават тъмно сините и виолетови гами. Чудесно изглеждат ярко сините и тюркоазените модели. Модни са и черното, сивото и всички оттенъци на зелено и червено. За по екстравагантните вкусове са шокиращите дънки с контрастни декоративни щампи. В зависимост от есенните и зимни температури, модните дънки могат да се съчетават с елегантни тренчове или стилни актуални болера, с якета или топли грейки и палта. Есенните обувки, боти и ботуши отлично се комбинират с удобните дънки и завършват стилния образ.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply