Дизайн на късите нокти: красота и практичност

Image: ©  lefata / Fotolia

Image: © lefata / Fotolia

Дългите нокти изглеждат много ефектно. Но жените, които предпочитат по-къси нокти, също могат да имат красив и стилен маникюр, като спазват различни правила.

Много дами погрешно приемат, че само дългият маникюр изглежда секси. Докато проучвания сред  силния пол показват, че мъжете се впечатляват от по-късите нокти, които изглеждат женствено и мило. Към това твърдение се придържат и дизайнерите, които твърдят , че неголямата дължина на ноктите е винаги модерна, но се изискват внимание и грижи за тях. Идеалният вариант е ако пластината на нокътя съвсем малко се подава над края на пръста.

Късите нокти с квадратна форма изглеждат много стилно, но се вписват само при дамите с тънки и изящни пръсти. По-универсалната овална женствена форма на късите нокти, позволява разнообразен дизайн. Но, както казахме вече, има някои ограничения. При по-малък размер на нокътя, не се допуска използването на повече от три цвята, защото маникюрът ще изглежда прекалено пъстър, немарлив и груб. Докато при дългите нокти могат да се проектират повече цветове.

Любимият за много дами обемен маникюр е недопустим за притежателките на къси нокти. Те трябва да се откажат от лепките, големите кристали и други изпъкнали декорации, които ще изглеждат нелепо върху късия маникюр. Върху него не бива да се рисуват големи мотиви. Цветя, закриващи целия нокът изглеждат доста странно. Твърде малките и деликатни рисунки също не са добър вариант. Най-добрият избор са рисунки със среден размер, които оставят пространство по края на нокътя. Такъв дизайн изглежда приятно и ненатрапчиво.За да се избегне ефекта на претрупване, е добре да се украси само по един нокът на всяка ръка.

Късите квадратни нокти изглеждат чудесно с тъмно и ярко покритие. Ефектно се съчетава такава форма на ноктите с контрастиращ геометричен дизайн, привличащ погледа. А нежните флорални мотиви пасват повече на късите нокти с овална форма.

При необходимост, винаги може да се удължи визуално късия нокът, като се използва знаменитият френски

дизайн или ярки , святкащи покрития. Идеално пасват на късите нокти лаковете с металически ефект, но матовите покрития, особено тъмните, трябва да се забравят.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply