Балетки за пролетта и лятото – практични, модни и универсални

балетки

равни обувки

Коя жена не обича красивите обувки или не може с часове да разглежда витрините с изящни модели. Но не красотата е главният критерий при закупуването на обувки. Преди всичко трябва да се помисли за предлагания от тях комфорт. И тук няма нищо по-удобно от балетките – стилни, малки обувки, правещи жените щастливи.

Характеризиращи се преди всичко с кръгъл нос и плоска подметка, понякога с малък устойчив ток, те вече не са препоръчителни само за ежедневието. Постоянно усъвършенстваните модели сполучливо се вписват и във вечерния гардероб, дарявайки изисканост и комфорт.

Дизайнерите се стремят да компенсират отсъствието на ток с разнообразни стилистични решения. За пролетта и лятото на 2014 година са модерни модели с кръгъл и остър нос, с каишки. Разцветките варират от нежни пастелни тонове, до крещящи киселинни цветове.

Водещо място заемат балетките със заострена предна част, която практически ги прави пълноценни обувки, пасващи идеално на делови костюми и панталони скини. Изработени от различни текстури, често украсени с камъни, те доказват правото си на съществуване в комбинация с вечерен или официален тоалет.

Закръгленият нос изглежда много семпло, но това не омаловажава мястото му в дамския гардероб. Балетките със закръглен нос са чудесни за ежедневието, за разходка, за шопинг. Понякога могат да претендират и като част от вечерен или делови тоалет.

Не отстъпват позициите си спортните балетки, добили популярност през отминалите сезони. Със своя дизайн те са свързани с производителите на спортни обувки, които се явяват техен прототип. Като любимите кецове и сникърси.

Нови за този сезон са и моделите с каишки с най-различни форми,ширини и разцветки, правещи ги не само модни, но и комфортни. Идеален пролетен вариант са велурените балетки. Най-уместни ще бъдат пастелните тонове. Колекциите изобилстват от кристали, камъни и мъниста. В тенденция са и нюансите на златно и жълто.

Бродерията, като моден елемент за 2014, присъства не само при дрехите, но и при обувките като бродерия на цветя и етнически елементи. Много оригинални са балетките от прозрачна материя с метална нишка, както и невероятно разнообразните щампи на животни.

Без значение какви модели ще изберете за пролетта и лятото, не забравяйте, че балетките ще озаряват вашия ден със стил и комфорт.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply